Hoofdgerechten

Mexicaanse pannenkoek met gehakt en kidneybonen

Foto Studio PhilippiHoofdgerecht voor 4 personen

  • 250 g volkoren meel
  • 1 ei
  • 500 ml magere melk
  • 6 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 g rundergehakt
  • 2 tl taco- of burritokruiden
  • 1 zak Mexicaanse roerbakgroenten (400 g)
  • 250 g kidneybonen (uit blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 150 g Griekse yoghurt 0%
  • 200 g gesneden ijsbergsla
  • evt. 8 cocktailprikkers 
  1. Klop een glad beslag van het meel, het ei en de melk. Verhit in een koekenpan steeds 2 tl olie. Schep een soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoek in 2 min. per kant goudbruin en gaar. Laat de pannenkoek op een bord glijden en bak zo nog 7 pannenkoeken.
  2. Verhit intussen in een hapjespan 1 el olie. Fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de taco- of burritokruiden toe en bak nog 1 min.
  3. Schep de roerbakgroenten door het gehakt. Bak de groenten al omscheppend in 4-5 min. beetgaar. Voeg de bonen toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met peper.
  4. Besmeer de pannenkoeken met de yoghurt. Verdeel er de sla en het gehakt-groentemengsel over en rol ze op. Steek de pannenkoeken eventueel vast met een cocktailprikker en leg ze op 4 borden.

Bereiding: 30 minuten

Per persoon: 660 kcal / 29 g vet / 27 g eiwit / 68 g koolhydraten / 790 mg natrium / 11 g vezels

Vegatip 

Met vegetarisch gehakt zet je deze heerlijke hartige pannenkoeken zonder vlees op tafel.

Gezond idee: 1x per week peulvruchten

Aanmelden nieuwsbrief