Mexicaanse pannenkoek met gehakt en kidneybonen

Mexicaanse pannenkoek met gehakt en kidneybonen
Foto Studio Philippi
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 250 g volkoren meel
  • 1 ei
  • 500 ml magere melk
  • 6 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 g rundergehakt
  • 2 tl taco- of burritokruiden
  • 1 zak Mexicaanse roerbakgroenten (400 g)
  • 250 g kidneybonen (uit blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 150 g Griekse yoghurt 0%
  • 200 g gesneden ijsbergsla
  • evt. 8 cocktailprikkers 
  1. Klop een glad beslag van het meel, het ei en de melk. Verhit in een koekenpan steeds 2 tl olie. Schep een soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoek in 2 min. per kant goudbruin en gaar. Laat de pannenkoek op een bord glijden en bak zo nog 7 pannenkoeken.
  2. Verhit intussen in een hapjespan 1 el olie. Fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de taco- of burritokruiden toe en bak nog 1 min.
  3. Schep de roerbakgroenten door het gehakt. Bak de groenten al omscheppend in 4-5 min. beetgaar. Voeg de bonen toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met peper.
  4. Besmeer de pannenkoeken met de yoghurt. Verdeel er de sla en het gehakt-groentemengsel over en rol ze op. Steek de pannenkoeken eventueel vast met een cocktailprikker en leg ze op 4 borden.

Bereiding: 30 minuten

Per persoon: 688 kcal, 28 gram vet, 33 gram eiwit, 66 gram koolhydraten, 369 mg Natrium en 18 gram vezels

Vegatip 

Met vegetarisch gehakt zet je deze heerlijke hartige pannenkoeken zonder vlees op tafel.

Gezond idee: 1x per week peulvruchten

Sluit de enquête