MijnBreincoach app
Beeld MijnBreincoach
Met de MijnBreincoach app krijg je binnen twee minuten inzicht in je eigen hersengezondheid op basis van 12 factoren (waaronder lichaamsbeweging, voeding, mentale activiteit en stemming). De app helpt je bij het zetten van kleine en haalbare stappen naar een gezondere leefstijl, en daarmee gezondere hersenen. De MijnBreincoach app is te downloaden in de Apple-store en in Google-play of op www.mijnbreincoach.eu. Heb je geen smartphone of tablet, dan is de app ook beschikbaar als website.

Uit recent onderzoek blijkt dat bij 1 op de 3 mensen dementie mogelijk voorkomen kan worden. Daarbij speelt een gezonde leefstijl een belangrijke rol. Onder meer roken, hoge bloeddruk en diabetes hebben een ongunstig effect op de hersengezondheid. Terwijl gezonde voeding, voldoende bewegen en het leren van nieuwe vaardigheden juist goed zijn. Onderzoekers van het Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+ hebben op basis van twaalf van dergelijke risicofactoren een model ontwikkeld om te kunnen bepalen waar iemand de meeste ruimte voor verbetering heeft: de LIBRA-index (Lifestyle for BRAin Health). Via de door het Alzheimer Centrum Limburg ontwikkelde MijnBreincoach-app kan iedereen zijn of haar hersengezondheid nagaan en dagelijks advies ontvangen over wat men kan doen om de hersenen langer gezond te houden.

Lees meer over hersengezondheid en de MijnBreincoach-app op www.wezijnzelfhetmedicijn.nl en op www.alzheimercentrumlimburg.nl.

Aanmelden Gezond Idee nieuwsbrief
 
Sluit de enquête