Hoofdgerechten

Miso noedels met groenten, bonen en ei

hoofdgerecht voor 4 personen 

  • 250 g volkoren noedels
  • 1 rode peper
  • 4 cm gemberwortel
  • 4 el olie
  • 600 g wokgroenten naar keuze
  • 4 eieren
  • 2-3 tl miso
  • 1 blik bruine bonen (400 g) uitgelekt en afgespoeld
  • 75 g taugé
  • - rasp

 

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Schil de gember en rasp fijn.
  2. Verhit in een wok 2 el olie. Fruit de gember en rode peper 1 min. Voeg de wokgroenten toe en bak al omscheppend in 4-5 min. beetgaar.
  3. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Breek de eieren voorzichtig boven de pan en bak 4 spiegeleieren. Bestrooi ze met peper naar smaak. Giet intussen de noedels af en vang een scheutje kookvocht op. Roer de miso los met 1-2 el noedelkookvocht.
  4. Schep de noedels met de miso, de bonen en de taugé door de wokgroenten. Bak al omscheppend nog 1-2 min. en breng desgewenst extra op smaak met miso en peper.
  5. Schep de noedels op 4 borden. Leg op elk bord een spiegelei.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 445 kcal, 20 gram vet, 21 gram eiwit, 38 gram koolhydraten, 666 mg Natrium en 12,5 gram vezels

Variatietip 

Vervang de wokgroenten door (een restje) groenten naar keuze, bijvoorbeeld courgette, champignons, rode paprika of pastinaak.

Gezond idee: volkoren noedels met groenten en peulvruchten

Aanmelden nieuwsbrief