Knolselderijsoep met champignons en Knoflookcrumble

SOEP VOOR 4 PERSONEN

Bereiding: 40 minuten

Per persoon: 250 kcal / 14 g vet / 13 g eiwit / 14 g koolhydraten / 640 mg natrium / 11 g vezels
Prijs per persoon: € 1,00

  • kleine knolselderij van 850 g
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1,5 liter groentebouillon met minder zout (van tablet)
  • 1 snee volkoren casinobrood
  • 1 takje peterselie
  • 250 g kastanjechampignons
  • 100 ml kookroom light
  • staafmixer met hakmolen
  1. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snipper de ui. Hak 2 tenen knoflook fijn.
  2. Verhit in een soeppan 2 el olijfolie. Fruit de ui en de fijngehakte knoflook 1 min. Schep de knolselderij erdoor en bak 2 min.
  3. Schenk de bouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Draai het vuur lager en kook de soep in 15 min. gaar.
  4. Maal in de hakmolen de snee brood (met korst) tot fijn broodkruim. Pers of rasp de overgebleven knoflook boven het kruim. Voeg de peterselie en 1 tl olijfolie toe en maal nog kort. Rooster het broodkruim in een droge koekenpan goudbruin en schud de knoflookcrumble op een bord.
  5. Snijd de champignons in plakjes. Veeg de koekenpan schoon. Verhit de resterende olijfolie in de pan. Bak de champignons in 4 min. bruin en gaar.
  6. Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Voeg de kookroom toe en breng de soep op smaak met peper.
  7. Schep de soep in 4 kommen. Verdeel de champignons over de soep en bestrooi met de knoflookcrumble.

Tip

Maak de soep een beetje pittiger door een snuf gedroogde chilivlokken toe te voegen aan de knoflookcrumble.

Sluit de enquête