Recept voor citroencake

VOOR 12 PERSONEN

Bereiding: 20 minuten + oven 1 uur
Per persoon: 256 kcal / 19,1 g vet / 4,9 g eiwit / 31,6 g koolhydraten / 108 mg natrium / 0,7 g vezels
Prijs per persoon: € 0,75

  • 250 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 g Canderel Bake (suikervervanger)
  • 5 eieren
  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 citroenen
  • keukenmachine of mixer, rasp, ingevette cakevorm (25 cm)
  1. Verwarm de oven voor tot 160 ºC. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met de Canderel Bake zacht en romig.
  2. Klop er één voor één de eieren door. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en klop tot een glad beslag.
  3. Boen de citroenen onder stromend warm water schoon. Droog ze en rasp de gele schil van de vruchten. Spatel de citroenrasp door het beslag. Schep het beslag in de vorm en strijk glad.
  4. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar. Prik in de cake met een satéstokje of metalen spies om de gaarheid te controleren. Komt de prikker er weer schoon uit, dan is de cake gaar. Schuif de cake terug in de oven als er nog een beetje beslag aan het satéstokje of de spies kleeft. Geef de cake 5 tot 10 extra bakminuten en controleer opnieuw. Dek de cake losjes af met een vel aluminiumfolie als deze te donker kleurt.
  5. Laat de cake 10 min. in de vorm afkoelen, stort de cake en laat op een rooster helemaal afkoelen alvorens aan te snijden.

Tip

Dit beslag is ook geschikt voor kleine kindercakejes.

Sluit de enquête