Ontbijt-mugmuffin met groenten

groentemuffins
Ontbijtgerecht of tussendoortje voor 1 persoon
  • 1 ei
  • 3 el volkoren meel (30 g)
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 el melk
  • 1 tl vloeibare margarine
  • ½ tomaat
  • 40 g champignon
  • 1 el fijngesneden bosui
  • grote hittebestendige mok 
  1. Klop in een kom met een vork van het ei, het meel, de bakpoeder, de melk en de margarine een glad beslag.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes van 3 mm. Veeg de champignon schoon en snijd ook in kleine blokjes. Schep de tomaat met de margarine en de bosui door het beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Vet de mok dun in met extra margarine (of gebruik een bakspray). Schenk het beslag in de mok.
  4. Zet de mok 1,5 minuut* op vol vermogen in de magnetron (900 W), tot de muffin gaar is. Pas op de muffin is warm, laat de muffin iets afkoelen alvorens hem uit de mok te nemen.

Bereiding: 5 minuten + afkoelen

Per persoon: 219 kcal / 9 g vet / 10 g eiwit / 21 g koolhydraten / 103 mg natrium / 4 g vezels
Prijs per persoon: € 0.60

*de exacte tijd verschilt per magnetron en is mede afhankelijk van de grootte van de mok: de muffin moet gaar zijn – check met een satéprikker! – maar niet droog.

Variatietips 

Dit is een basisrecept. Voeg naar eigen wens smaakmakers als kerrie, geraspte kaas en verse kruiden toe. Varieer ook eens met andere groenten: blokjes paprika, geraspte wortel, courgette of pompoen bijvoorbeeld.
Dit is een ontbijtgerecht voor de kleinere trek ‘s ochtends. Neem er eventueel nog een lekkere beker melk of cappuccino bij.   

Sluit de enquête