Volkoren bananenbrood

Ontbijtgerecht voor 16 personen
  • 3 rijpe bananen
  • 125 g zachte plantaardige margarine 
  • 100 g suiker
  • 3 eieren
  • 250 g volkoren meel
  • 1/2 zakje bakpoeder (à 16 g)
  • - mixer of keukenmachine, ingevet cakeblik van 25 cm lang 
  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Prak de bananen fijn met een vork. 
  2. Klop met de mixer of in de keukenmachine de margarine met de suiker bleekgeel en romig. Klop er een voor een de eieren door. Voeg de bananenmoes, het meel en de bakpoeder toe. Klop tot een glad beslag. Schep het beslag in het cakeblik. 
  3. Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar. Laat het brood 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder dan de vorm en laat het brood op een rooster verder afkoelen. Snijd het afgekoelde bananenbrood in 16 mooie plakjes.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 1 uur + afkoelen

Per persoon 168 kcal / 7 g vet / 3 g eiwit / 21 g koolhydraten / 46 mg natrium / 0,8 g vezels

Gezond idee: * volkoren meel
* 1x bakken en rest van de week als snel ontbijt een plak bananenbrood mee

Met noten voor extra crunch! 

Schep 75 gram ongezouten, grofgehakte walnoten of hazelnoten door het beslag.

 

Sluit de enquête