- 300 g volkoren spaghetti
- 2 el olijfolie
- 300 g kipfiletreepjes
- 450 g doperwten (diepvries)
- 3 eieren
- 50 g parmezaanse kaas
- 3 takjes peterselie
- 250 g cherrytomaatjes
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de kipreepjes in 8 min. goudbruin en gaar. Kook de dopererwten in 3-4 min. knapperig gaar.
- Rasp de kaas. Klop de eieren los met de helft van de kaas. Hak de peterselie fijn en halveer de tomaatjes.
- Giet de spaghetti af en vang een kop kookvocht op. Voeg een scheutje kookvocht aan het eimengsel toe.
- Meng de spaghetti met het eimengsel door de kipreepjes. Schep de erwten met de peterselie erdoor en breng op smaak met peper.
- Schep de spaghetti op een schaal of 4 borden en serveer met de rest van de kaas en de tomaatjes.
Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 600kcal / 15 g vet / 44 g eiwit / 68 g koolhydraten / 238 mg natrium / 11 g vezels
Serveertip
Serveer er voor voldoende groente een lekkere rucolasalade met yoghurtdressing bij.
Gezond idee: maak pasta carbonara met kip in plaats van spek, en kies voor volkoren pasta. Voeg meteen wat groenten toe aan de pasta.