Tacobowl met gegrilde kip, avocado en zoetzure bietjes

Tacobowl met gegrilde kip, avocado en zoetzure bietjes
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 4 volkoren tortilla’s
  • 150 ml wittewijnazijn
  • 1 el honing
  • 250 g gekookte bieten
  • 300 g kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • 2 avocado’s
  • 75 g veldsla
  • 1 blikje maïs (150 g), uitgelekt
  • 4 el milde salsa
  • - 4 ovenvaste kommen (15 cm ø), grillpan

 

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Druk de tortilla’s in de ovenschaaltjes zodat kommetjes ontstaan. Bak de tortilla’s in de voorverwarmde oven in 8-10 min. goudbruin en krokant. Laat ze afkoelen.
  2. Breng voor de zoetzure marinade de wijnazijn met de honing aan de kook. Snijd de bieten in plakjes en leg in een schaal. Schenk de marinade erover en laat afkoelen.
  3. Verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilet met de olijfolie. Gril de kipfilet in 10-12 min. bruin en gaar. Halveer de avocado’s wip de pit eruit en verwijder de schil.
  4. Zet de tortillabakjes op 4 borden. Verdeel er de veldsla over. Snijd de kipfilet in plakjes. Verdeel de gegrilde kip, de avocado, de maïs en de zoetzure bietjes over de sla. Schep de salsa in het midden van de bowls en serveer.

Bereiding: 30 minuten
Oven: 10-12 minuten

Per persoon: 596 kcal, 29 gram vet, 28 gram eiwit, 48 gram koolhydraten, 595 mg Natrium en 13 gram vezels.

Tip 

Geef de zoetzure marinade voor de bietjes extra smaak met schijfjes gember, wat kaneel of steranijs.

Sluit de enquête