Pastinaaksoep met gegrilde paprika en kruidige kikkererwten

hoofdgerecht voor 4 personen

  • 750 g pastinaken
  • 2 kruimige aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 blikje kikkererwten (150 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 tl ras el hanout (Marokkaanse specerijenmelange)
  • 100 ml kookroom light
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • - grillpan, staafmixer

 

  1. Schil de pastinaken en snijd ze in stukjes. Schil en snijd ook de aardappelen in stukjes van gelijke grootte als de pastinaak.
  2. Verhit in een (soep)pan 2 el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Schep de pastinaak en aardappel erdoor. Voeg 1,5 liter water en het bouillontablet toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de pastinaak in 15 min. gaar.
  3. Verhit intussen de grillpan. Schep de paprikareepjes om met 1 el olijfolie. Gril de paprika 3-4 min., tot ze mooie grillstrepen heeft.
  4. Dep de kikkererwten goed droog met keukenpapier. Verhit in een koekenpan de laatste el olijfolie. Bak de kikkererwten in 4-5 min. bruin. Schep de ras el hanout en eventueel een beetje zout erdoor, bak nog 10 sec. en schep ze uit de pan.
  5. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de kookroom toe. Schep de soep in 4 kommen en garneer met de gegrilde paprika, de kikkererwten en de tijmblaadjes.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 375 kcal, 15 gram vet, 9 gram eiwit, 42 gram koolhydraten, 591 mg Natrium en 14 gram vezels

Tip 

Het is ook heerlijk om de soep niet helemaal glad te pureren, zodat de soep stukjes pastinaak bevat.

Ras el hanout 

Ras el hanout is een Marokkaanse specerijenmix. Vervang het eventueel door kerrie- of paprikapoeder.

Pastinaaksoep
Sluit de enquête