Hoofdgerechten

Notenquinoa met gegrilde paprika, waterkers en rosbief

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 200 g volkoren quinoa
  • 2 zoete rode puntpaprika's, in dunne reepjes
  • 4 el olijfolie
  • 50 g ongezouten noten, grofgehakt
  • 300 g rosbief, op kamertemperatuur
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • ½ bosje waterkers, harde steeltjes verwijderd
  • grillpan

Voorbereiden (1-2 dagen van tevoren)

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de paprika om met 1 el olijfolie.
  2. Verhit de grillpan. Gril de paprika al omscheppend in 4-5 min. beetgaar. Rooster in een droge koekenpan de noten goudbruin. Schud ze op een bord en laat afkoelen.

Bereiden

  1. Verhit in een braadpan 2 el olijfolie. Bestrooi de rosbief met zout en peper. Bak het vlees in 15-20 min. bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Laat de rosbief in aluminiumfolie 5 min. rusten.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui 1 min. Schep de quinoa met de gegrilde paprika erdoor en verwarm 4 min. op laag vuur. Snijd intussen de waterkers grof en meng met de noten en peper naar smaak door de quinoa.
  3. Snijd het vlees in dunne plakken. Schep de quinoa op 4 borden en leg de rosbief erbij.

Voorbereiden: 15 minuten
Bereiden: 25 minuten

Per persoon: 460 kcal / 20 g vet / 26 g eiwit / 40 g koolhydraten / 85 mg natrium / 3 g vezels
Prijs per persoon: € 2,75

Tip De quinoa is op kamertemperatuur als salade ook een heerlijk brunchgerecht! Voeg eventueel wat grof verkruimelde feta toe.

Vegavariant Liever geen vlees?
Maak dan de vegetarische variant van dit recept