- 3 el sojasaus
- sap van 1 limoen
- 2 el gembersiroop of honing
- 4 zalmfilets à 125 g
- 300 g zilvervliesrijst
- 3 el halfvolle yoghurt
- 1 tl mosterd
- 500 g radicchio
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 3 el gedroogde cranberries
- 3 el peterselie, grofgehakt
- Meng in een platte schaal de sojasaus met het limoensap en de gembersiroop. Wentel de zalmfilets erdoor en marineer ze 15 min. afgedekt. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Klop een dressing van de yoghurt en de mosterd. Snijd een plakje van de onderkant van de radicchio en snijd in de lengte in repen. Meng de radicchio met de cranberries, de peterselie en de yoghurtdressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Bak de zalmfilets in een anti-aanbakpan of grill in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar.
- Verdeel de rijst met de zalmfilet over 4 borden. Schep er een beetje salade bij. Geef de rest van de salade apart erbij. Lekker met een partje limoen.
Bereiding: 25 minuten
Per persoon: 620 kcal / 21 g vet / 35 g eiwit / 70 g koolhydraten / 815 mg Natrium / 5 g vezels.
Prijs per persoon: € 3,85
Variatietip
Vervang de radicchio door ijsbergsla en cranberries door rozijnen.
Umami
Umami heeft een hartige smaak en is naast zoet, zuur, zout en bitter ook een van de vijf basissmaken. Verse zalm en sojasaus zijn rijk aan umami, net als champignons, zeewier en tomaat. Een combinatie van de smaken zoet, bitter en umami zorgt ervoor dat mensen minder eten. Lees meer