Pasta met courgette, citroenricotta en basilicum

pasta met courgette, citroenricotta en basilicum
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 350 g volkoren penne
  • 1 courgette
  • 500 g (cherry)tomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 bakje ricotta (250 g)
  • 1 citroen
  • handvol basilicumblaadjes
  • - rasp

 

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen beetgaar. Snijd de courgette in blokjes en de tomaat in stukjes. Hak de knoflook fijn. Snijd ook de rode peper (desgewenst zonder zaadlijsten) fijn.
  2. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook en rode peper 1 min. Schep de courgette erdoor en bak in 3 min. beetgaar. Voeg de tomaatjes toe en bak nog 3-4 min.
  3. Doe de ricotta in een kom. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de citroen uit. Meng de citroenrasp en het -sap door de ricotta.
  4. Giet de penne af. Meng de penne door de groenten en breng op smaak met peper. Schep de pasta op 4 borden.
  5. Schep de citroenricotta op de pasta en bestrooi met de basilicumblaadjes.

Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 498 kcal, 16 gram vet, 18 gram eiwit, 65 gram koolhydraten, 114 mg Natrium en 8 gram vezels

Variatietip 

Meng de citroenricotta en basilicumblaadjes door de penne en schep de groenten op de pasta.

Sluit de enquête