- 350 g volkoren penne
- 1 courgette
- 500 g (cherry)tomaatjes
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 1 bakje ricotta (250 g)
- 1 citroen
- handvol basilicumblaadjes
- - rasp
- Kook de penne volgens de aanwijzingen beetgaar. Snijd de courgette in blokjes en de tomaat in stukjes. Hak de knoflook fijn. Snijd ook de rode peper (desgewenst zonder zaadlijsten) fijn.
- Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook en rode peper 1 min. Schep de courgette erdoor en bak in 3 min. beetgaar. Voeg de tomaatjes toe en bak nog 3-4 min.
- Doe de ricotta in een kom. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de citroen uit. Meng de citroenrasp en het -sap door de ricotta.
- Giet de penne af. Meng de penne door de groenten en breng op smaak met peper. Schep de pasta op 4 borden.
- Schep de citroenricotta op de pasta en bestrooi met de basilicumblaadjes.
Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 498 kcal, 16 gram vet, 18 gram eiwit, 65 gram koolhydraten, 114 mg Natrium en 8 gram vezels
Variatietip
Meng de citroenricotta en basilicumblaadjes door de penne en schep de groenten op de pasta.