Hoofdgerechten

Pastinaakstamppot en vegetarische balletjes met uienjus

hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 800 g pastinaken, geschild en in stukken
  • 2 el olijfolie
  • 400 g vegetarische balletjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 ml groentebouillon met minder zout (van tablet)
  • 2 tl appelstroop
  • 150 ml halfvolle melk
  • - pureestamper

 

  1. Kook de aardappelen met de pastinaken in ruim water in 20 min. gaar.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de vegetarische balletjes in 5 min. bruin. Schep ze uit de pan en houd ze onder een deksel warm.
  3. Fruit in het bakvet de ui 2 min. Schenk de bouillon erbij en voeg de appelstroop toe. Laat de jus tot de helft inkoken. Doe de balletjes terug in de jus en houd op laag vuur warm.
  4. Giet de aardappelen met de pastinaak af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper.
  5. Schep de stamppot op 4 borden en verdeel er de balletjes met de uienjus over.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 620 kcal, 14 gram vet, 28 gram eiwit, 85 gram koolhydraten, 756 mg Natrium en 18 gram vezels  

Variatietip 

Liever met vlees? Vervang de vegetarische balletjes door magere gehaktballetjes.

Gezond idee: vegetarische balletjes als eiwitcomponent

Aanmelden nieuwsbrief