Toetjes, nagerechten & gebak
Peer-cranberry met mueslikokoscrumble
nagerecht voor 4 personen
- 200 g cranberry’s (vers of uit diepvries)
- 3 el vloeibare honing
- 2 rijpe, sappige handperen, bijv. conference
- 50 g muesli
- 25 g geraspte kokos
- 4 eenpersoons ovenschaaltjes
- Breng de cranberry’ s met 100 ml water en 1,5 el honing aan de kook. Kook de bessen 10 min. zachtjes, tot ze openbarsten.
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Schil de peren en halveer ze in de lengte. Snijd het klokhuis weg en snijd de helften in zodat een waaier ontstaat.
- Leg in elke ovenschaal een halve peer; druk de waaier iets open. Schep er de cranberry’s bij.
- Meng in een kom de muesli en kokos met de resterende 1,5 el honing. Meng goed tot een plakkerige topping ontstaat. Verdeel het mueslikokosmengsel over het fruit.
- Bak de crumbles in de voorverwarmde oven in 8-10 min. goudbruin. Laat de crumbles uit de oven 5 min. rusten zodat de kruimellaag iets afkoelt en knapperig wordt.
Bereiding: 20 minuten
Oven: 8-10 minuten
Per persoon: 178 kcal / 3g vet / 2 g eiwit / 33 g koolhydraten / 11 mg natrium / 5 g vezels
Prijs per persoon: € 1,00
Serveertip
Lekker met ongezoete kokosyoghurt of kokossorbetijs.