Toetjes, nagerechten & gebak

Peer-cranberry met mueslikokoscrumble

Peer-cranberry met mueslikokoscrumblenagerecht voor 4 personen

  • 200 g cranberry’s (vers of uit diepvries) 
  • 3 el vloeibare honing 
  • 2 rijpe, sappige handperen, bijv. conference 
  • 50 g muesli 
  • 25 g geraspte kokos
  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes

 

  1. Breng de cranberry’ s met 100 ml water en 1,5 el honing aan de kook. Kook de bessen 10 min. zachtjes, tot ze openbarsten.
  2. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Schil de peren en halveer ze in de lengte. Snijd het klokhuis weg en snijd de helften in zodat een waaier ontstaat.
  3. Leg in elke ovenschaal een halve peer; druk de waaier iets open. Schep er de cranberry’s bij.
  4. Meng in een kom de muesli en kokos met de resterende 1,5 el honing. Meng goed tot een plakkerige topping ontstaat. Verdeel het mueslikokosmengsel over het fruit.
  5. Bak de crumbles in de voorverwarmde oven in 8-10 min. goudbruin. Laat de crumbles uit de oven 5 min. rusten zodat de kruimellaag iets afkoelt en knapperig wordt.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 8-10 minuten

Per persoon: 178 kcal / 3g vet / 2 g eiwit / 33 g koolhydraten / 11 mg natrium / 5 g vezels
Prijs per persoon: € 1,00

Serveertip

Lekker met ongezoete kokosyoghurt of kokossorbetijs.

 

Aanmelden nieuwsbrief