Salades, voorgerechten & bijgerechten

Pizzette met citroenricotta en gerookte zalm

Pizzette met citroenricotta en gerookte zalmvoorgerecht voor 4 personen

  • 150 g mix voor volkoren pizzabodem (pak) 
  • 1 citroen 
  • 100g ricotta 
  • 50 g gerookte zalm 
  • handvol rucola 
  • 1 el olijfolie 
  • keukenmachine of mixer met deeghaken 
  • bakplaat

  

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Kneed van de pizzamix, de olijfolie en 100 ml handwarm water een soepel deeg. Voeg wat extra mix of bloem toe als het deeg plakt.
  2. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Pers de citroen uit. Meng de citroenrasp en 2 el -sap door de ricotta. 
  3. Verdeel het deeg in 4 porties. Rol elke portie uit tot een kleine pizza (= pizzette) met een opstaand randje. Leg de pizzettes op de bakplaat.
  4. Verdeel de citroenricotta over de deegbodempjes. Bak de pizzaatjes in de voorverwarmde oven in 8-10 min. lichtbruin en gaar.
  5. Top de pizzaatjes uit de oven met de gerookte zalm en rucola. Besprenkel ze naar wens nog met een beetje extra vierge olijfolie.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 10 minuten

Per persoon: 181 kcal / 8 g vet / 8 g eiwit / 18 g koolhydraten / 401 mg natrium / 2.6 g vezels
Prijs per persoon: . 1,30

Tip

Serveer in plaats van brood en een voorgerecht eens kleine elegante pizzaatjes met een lichte topping.

Tip 

Volkoren deeg is vaster dan deeg van bloem. Bak de pizzettes niet te lang, zodat ze zacht en mals blijven. Een snel alternatief voor zelfgemaakt volkoren pizzadeeg is trouwens volkoren mix voor pizzadeeg. Rijzen is niet nodig!

Aanmelden nieuwsbrief