Hoofdgerechten

Prei-aardappelsoep

hoofdgerecht voor 4 personen

  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 600 g prei, in ringetjes
  • 2 kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 tl kerrie
  • 1,5 liter groentebouillon met minder zout
  • 200 g warm gerookte zalmfilet
  • 150 ml kookroom light
  • 1 meergranen stokbrood
  • - staafmixer

 

  1. Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de ui en de prei 5 min. Schep de aardappelblokjes en kerrie erdoor.
  2. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de prei en de aardappelen in 15 min. gaar. Verwijder intussen het vel van de zalmfilet en verdeel de vis in stukjes.
  3. Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Schenk de kookroom in de soep en breng op smaak met peper.
  4. Schep de soep in 4 kommen. Verdeel er de zalmfilet over en serveer met het stokbrood.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 485 kcal, 19 gram vet, 23 gram eiwit, 50 gram koolhydraten, 767 mg Natrium en 9 gram vezels

Vega-tip 

Vervang de zalm door gebakken gerookte reepjes tofu. 

Gezond idee: 1x per week vis; warmgerookte zalmfilet is vette vis die veel goede vetzuren bevat

Aanmelden nieuwsbrief