Preiquiche met tofu (VEGA)

preiquiche
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 1 el olijfolie
  • 800 g prei, in ringetjes
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
  • 4 eieren
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 g jonge 30+ kaas, geraspt
  • 2 el fijngehakte peterselie,
  • 200 g tofu, in blokjes
  • quiche- of taartvorm van 24 cm doorsnede, ingevet 
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Schep de prei erdoor en smoor de prei in 8-10 min. zachtjes gaar. Bekleed de quichevorm met het deeg.
  2. Klop de eieren los met de melk. Klop de kerrie, de geraspte kaas en de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en weinig zout. Dep de tofu goed droog met keukenpapier.
  3. Verdeel de prei met de tofu over de deegbodem. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ongeveer 35 min. goudbruin en gaar.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 35 minuten
Per persoon 533 kcal / 29 g vet / 29 g eiwit / 36 g koolhydraten / 552 mg natrium / 7,5 g vezels

Serveertip

Geef er nog een frisse salade van jonge bladsla bij.

Variatietip

Vervang de tofu door reepjes gekookte kipfilet of stukjes verse kabeljauw- of zalmfilet.

Sluit de enquête