Hoofdgerechten
Rauwe spinaziestamppot met zongedroogde tomaat en tartaartje
- 1,25 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- 2 el olijfolie
- 4 rundertartaartjes
- 300 g gewassen spinazie
- 1 bakje zuivelspread light met bieslook (200 g)
- 100 g zongedroogde tomaatjes, in stukjes
- pureestamper
- Kook de aardappelen in water met een beetje zout in 20 min. gaar.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Bak het vlees in 5-6 min. bruin en vanbinnen rosé of net gaar. Hak de spinazie grof.
- Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de zuivelspread en voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot.
- Schep de spinazie in porties door de puree. Door warmte van de puree zal de spinazie iets slinken. Schep de tomaatjes erdoor en breng op smaak met peper.
- Schep de spinaziestamppot op 4 borden en leg de tartaartjes erbij.
Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 640 kcal / 18 g vet / 37 gram eiwit / 76 g koolhydraten / 789 mg natrium / 10 g vezels
Tip
Eet voor voldoende groenten ook bij de lunch en tussendoor wat snoeptomaatjes, komkommer of paprika.
Gezond idee: rundertartaar is een goede keuze uit de Schijf van 5