Hoofdgerechten

Rauwe spinaziestamppot met zongedroogde tomaat en tartaartje

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1,25 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 el olijfolie
  • 4 rundertartaartjes
  • 300 g gewassen spinazie
  • 1 bakje zuivelspread light met bieslook (200 g)
  • 100 g zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • pureestamper 
  1. Kook de aardappelen in water met een beetje zout in 20 min. gaar. 
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Bak het vlees in 5-6 min. bruin en vanbinnen rosé of net gaar. Hak de spinazie grof.
  3. Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de zuivelspread en voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot.
  4. Schep de spinazie in porties door de puree. Door warmte van de puree zal de spinazie iets slinken. Schep de tomaatjes erdoor en breng op smaak met peper.
  5. Schep de spinaziestamppot op 4 borden en leg de tartaartjes erbij. 

Bereiding: 30 minuten

Per persoon: 640 kcal / 18 g vet / 37 gram eiwit / 76 g koolhydraten / 789 mg natrium / 10 g vezels

Tip 

Eet voor voldoende groenten ook bij de lunch en tussendoor wat snoeptomaatjes, komkommer of paprika.

Gezond idee: rundertartaar is een goede keuze uit de Schijf van 5

Aanmelden nieuwsbrief