Hoofdgerechten

Recept: broccolistamppot met runderchipolata

Soms heb je zin in lekker comfortfood. Kies dan voor deze broccolistamppot van Gezond Idee.

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 800 g broccoli, in kleine roosjes
  • 2 el amandelschaafsel
  • 2 el olijfolie
  • 8 runderchipolataworstjes (ca. 300 g)
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 bosje bladpeterselie, grofgehakt
  • pureestamper
  1. Kook de aardappelen in weinig water in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de broccoliroosjes toe. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schep over op een bord.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de worstjes in 6 min. bruin en gaar. Giet de aardappelen met de broccoli af. Zet de pan terug op laag vuur. Schenk de melk in de pan en stamp tot een smeuïge stamppot. Schep de peterselie erdoor. Voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe.
  3. Schep de stamppot op 4 borden. Leg de worstjes erbij en bestrooi met het amandelschaafsel.

Bereiding: 30 minuten 

Per persoon: 625 kcal / 30 g eiwit / 20 g vet / 76 g koolhydraten
Prijs per persoon: € 1,90

Variatietip

Vervang voor een vegetarische stamppot de worstjes door gebakken plakjes tofu.

Dol op stamppot?

Probeer ook eens onze Mediterrane pompoenstamppot met runderworstjes of witlofstamppot met peer, honing, hazelnoten en krokante ham