Hoofdgerechten

Recept: eieren in pittige light-pindasaus met groenten en noedels

Hoofdgerecht voor 4 personen 

  • 4 eieren
  • 250 g volkoren noedels
  • 2 tl sesamzaad
  • 1 flinke struik paksoi
  • 1 rode paprika
  • 2 el pindakaas light
  • 200 ml kokosmelk light
  • 1-2 tl sambal oelek
  • 2 el zonnebloemolie
  1. Kook de eieren in 7 min. hard. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord.
  2. Snijd de paksoi in repen. Houd het groene en witte deel apart. Snijd ook de paprika in reepjes.
  3. Verwarm de pindakaas met de kokosmelk en roer glad. Laat de saus tot de gewenste dikte zachtjes inkoken. Breng de pindasaus pittig op smaak met de sambal.
  4. Verhit in een wok de olie. Roerbak het witte deel van de paksoi en de paprika 4 min. Voeg het groene paksoiblad toe en bak nog 1-2 min. al omscheppend. Pel intussen de eieren en houd ze in de pindasaus warm.
  5. Verdeel de noedels over 4 kommen. Schep er de groenten met de eieren en de pindasaus op. Bestrooi met het sesamzaad.

Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 415 kcal / 22 g vet / 14,5 g eiwit / 36 g koolhyraten / 176 mg natrium / 5,2 g vezels
Prijs per persoon: € 1,50

Vegantip

Vervang voor een vegan maaltijd de eieren door 400 g roergebakken blokjes tofu.

Aanmelden nieuwsbrief