Soepen

Recept: erwten-/paprikasoep

Geniet van de winter met een heerlijke kom 'bewuste' erwtensoep. Met extra veel groenten en geen vlees. Geef er licht roggebrood met dunne plakjes oude kaas bij.

Vegetarisch lunch- of hoofdgerecht voor 6 personen

  • 500 g spliterwten, gewassen
  • 250 g wortel, in blokjes
  • 500 g knolselderij, in blokjes
  • 2 l groentebouillon
  • 300 g prei, in ringetjes
  • 2 gele of rode paprika's, in reepjes
  • 1 bosje bladselderij, grofgehakt
  • 2-3 tl kerriepoeder
  • 6 sneetjes licht roggebrood
  • 6 plakjes oude kaas
  1. Breng de spliterwten met de wortel, de knolselderij en de bouillon aan de kook. Voeg de prei en paprika toe en kook de soep in 1,5 uur zachtjes gaar, tot de erwten uitelkaar vallen. Roer regelmatig.
  2. Voeg de bladselderij toe en kook de soep nog 15 min. Breng de soep op smaak met de kerriepoeder en zout en peper.
  3. Beleg de sneetjes roggebrood met de kaas. Schep de soep in 4 kommen en serveer met het roggebrood.

Bereidingstijd: 1,5-2 uur

Per persoon: 480 Kcal / 10 g vet / 28 g eiwit / 70 g koolhydraten
Prijs per persoon: € 1,24

Fijne of grove soep Voeg voor een grovere soep de groenten pas na 1 uur toe.

Lepel rechtop Houdt u van een stevige erwtensoep? Maak de soep dan een dag eerder. Rusten maakt de soep bovendien nóg lekkerder.

Liever met vlees?

Kook magere ribkarbonades of een paar plakken casselerrib mee. Of maak de soep af met blokjes beenham.

Tip

Kijk voor meer informatie over gezonde voeding ook eens op www.voedingscentrum.nl of www.gezondheid.be.

Meer recepten van Gezond Idee