Recept: poké bowl met gegrilde kip, mango en komkommer

  • Poké bowl
    Foto Studio Philippi
    Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 300 g quinoa
  • 2 tl gemalen kerrie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 3 el olijfolie
  • 300 g kipfilet
  • 1 rijpe mango
  • 1 bos radijs
  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 4 tl sesamolie
  • 2 tl (zwart) sesamzaad
  • grillpan
  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de kerrie met de komijn door de olijfolie. Bestrijk de kipfilet met de olie.
  2. Verhit de grillpan. Gril de kipfilet in 10-12 min. goudbruin en gaar. Schil intussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit en in schijfjes. Was de radijs en verwijder lelijke blaadjes (mals jong radijsloof kun je prima eten!). Snijd ook de komkommer in halve plakjes - verwijder desgewenst de zaadlijsten - en hak de bosuitjes in schuine reepjes.
  3. Schep de quinoa in 4 kommen. Verdeel de radijs, de mango en de komkommer over de kommen. Snijd de kipfilet in plakjes en leg erbij.
  4. Maak de bowls af met de bosui, de sesamolie, het sesamzaad en (chili)peper naar smaak.

Bereiding: 20 minuten

Per persoon: 545 kcal / 20 g vet / 30 g eiwit / 62 g koolhydraten / 580 mg natrium / 8 g vezels
Prijs per persoon: € 3,00

Vegatip

Vervang voor een vegetarische poké bowl de kip door een zacht gekookt eitje.

Vegantip

Gril voor een veganistische poké bowl plakken in sojasaus gemarineerde tofu.

Serveertip

Lekker met partjes limoen voor een frisse smaak.

BBQ-tip

Gril de kipfilet op de barbecue. Snijd de mango in dikkere plakken  – neem eventueel een 2e mango  – en gril de mango ook op de barbecue.

Wist je dat...

Een poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii. Dit gerecht wordt door de vissers gegeten en is de manier om de restjes vis op te maken. De traditionele poké bowl bestaat uit blokjes vis – meestal is dit verse tonijn – gemarineerd in sojasaus, sesamolie en bosuitjes.

Gezond idee: eet ook wat fruit tijdens de hoofdmaaltijd

 

Sluit de enquête