Salades & bijgerechten

Recept: salade van sperziebonen, tonijn & kiemgroenten

Lunch- of bijgerecht voor 4 personen

  • 400 g sperziebonen
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 blikje tonijnmoot in water (195 g), uitgelekt
  • 150 g gemengde olijven
  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 50 g kiemgroenten, bijv. china rose, alfalfa en preischeuten
  • 3 el tuin- of rucolacress
  • 4 snee volkorenbrood (eventueel)
  1. Maak de sperziebonen schoon. Kook ze in water met zout in 6-8 min. beetgaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder stromend water koud. Laat ze goed uitlekken.
  2. Meng in een schaal de sperziebonen met de ui, de tonijn, de olijven, de wijnazijn en de olijfolie. Breng de salade op smaak met zout en peper. Bewaar de salade eventueel tot serveren afgedekt in de koelkast.
  3. Meng vlak voor het opdienen de knapperige kiemgroenten en cress door de salade.

Meer recepten van Gezond Idee

Bereiding: 20 minuten
Per persoon zonder brood: 200 Kcal / 10 g vet / 16 g eiwit / 6 g koolhydraten.
Per persoon met een snee volkoren brood: 280 Kcal / 11 g vet / 20 g eiwit / 20 g koolhydraten
Prijs per persoon: € 1,40

Serveertip

Lekker bij pasta of als lunchgerecht met volkoren stokbrood.

Variatietip

Vervang voor een vegetarische salade de tonijn door partjes gekookt ei of blokjes feta.

Weetje!

Kiemgroenten zijn niet alleen decoratief, maar geven ook een aparte smaak aan je gerecht. Ze zijn bovendien een goede bron van vitaminen en mineralen en bevatten veel eiwitten en vezels (vaak meer nog dan de volwassen plant).