Recept: savooienkoolstamppot met zoete aardappel en gember-korianderkip
- 600 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- 600 g zoete aardappelen, geschild en in stukken
- 4 el zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 600 g savooienkool, in reepjes
- 400 g kipfiletreepjes
- 2 tl korianderzaad
- 75 g doppinda's
- 50 ml gembersiroop
- 100 ml halfvolle yoghurt
- pureestamper
- Kook de kruimige en zoete aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Fruit de knoflook 1 min.
- Schep de savooienkool door de knoflook en bak 3 min. mee. Voeg 100 ml water toe en smoor de kool in 15 min. afgedekt gaar.
- Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Bak de kipfiletreepjes in 10 min. goudbruin en gaar. Vijzel of kneus intussen het korianderzaad. Dop de pinda's.
- Voeg het korianderzaad met de gembersiroop toe aan de kip en verwarm nog 4-5 min., tot de gembersiroop iets inkookt en goudbruin kleurt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Giet de aardappelen af en stamp ze met de yoghurt tot een smeuïge puree. Schep de savooienkool erdoor en schep op 4 borden. Verdeel er de kipreepjes met de pinda's over.
Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 600 kcal / 23 g vet / 38 g eiwitten / 68 g koolhydraten / 88mg natrium / 12 g vezels
Prijs per persoon: € 2,25
Vegatip
Vervang voor een vegetarische variant de kip door tofu of vega-kipstukjes.
Variatietip
Voeg voor een uitgesproken gembersmaak met het korianderzaad 3 cm geraspte verse gemberwortel aan de kip toe.
Tip
Gembersiroop is ook heerlijk in een fruitsalade, yoghurt, dressing en een glas verse muntthee.
Dol op stamppot?
Probeer ook eens onze broccolistamppot met runderchipolata, de witlofstamppot met peer, honing, hazelnoten en krokante ham of de mediterrane pompoenstamppot met runderworstjes