Hoofdgerechten

Recept: spaghetti met boerenkool en spekjes

Hoofdgerecht voor 5 personen

  • 350 g (volkoren) spaghetti
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 25 g parmezaanse kaas, geraspt
  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  2. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Bak de champignons 2 min. mee. Schep de knoflook erdoor en bak nog 2 min. Voeg de boerenkool in 3 porties toe en bak de kool al omscheppend tot het blad slinkt.
  3. Giet de spaghetti af; vang een kopje kookvocht op. Schep de spaghetti met een scheutje kookvocht door de boerenkool. Breng op smaak met peper. Schep de spaghetti op 4 borden en serveer met de parmezaanse kaas.

Meer recepten van Gezond Idee

Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 508 Kcal / 20 g vet / 25 g eiwit / 52 g koolhydraten.
Prijs per persoon: € 1,45 

Tip

Kijk voor meer informatie over gezonde voeding ook eens op www.voedingscentrum.nl of www.gezondheid.be.