Hoofdgerechten

Recept voor quinoa-nasi met kip

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 300 g volkoren quinoa
  • 3 el zonnebloemolie
  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl gemalen ketoembar (korianderzaad)
  • 500 g verse nasigroente* (witte kool, wortel, prei en taugé)
  • 3 el ketjap manis
  • 2 takjes bladselderij, blad fijngehakt
  • sambal oelek, naar smaak
  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een wok de helft van de olie. Bak de kipfilet in 8 min. gaar. Schep de kipblokjes uit de pan.
  2. Verhit in de wok de rest van de olie. Fruit de ui met de knoflook 1 min. Bestrooi met de ketoembar en bak 1 min. mee. Schep de nasigroente en de kipblokjes erdoor en bak de groente in 4-5 min. knapperig gaar.
  3. Giet de quinoa af en laat in een zeef goed uitlekken. Schep de quinoa door de groente en bak nog 1-2 min. op hoog vuur. Voeg de ketjap en de bladselderij toe en breng de quinoa-nasi op smaak met sambal of peper.

Bereiding: 20 minuten

* Kant-en-klaar nasigroentepakketten zijn supersnel, maar het gehalte aan vitamine C is dan flink minder. Snij ze liever zelf vers of experimenteer met andere groenten en gebruik de groenterestjes uit de groentelade van je koelkast. Nasi is namelijk ontstaan om restjes vlees en groenten te verwerken tot een lekkere maaltijd.

Per persoon: 495 kcal / 14 g vet / 29 g eiwit / 61 g koolhydraten / 693 mg natrium / 7,6 g vezels
Prijs per persoon: € 2,30

Vegatip

Liever geen vlees? Vervang dan de kip door bijvoorbeeld garnalen. Vervang voor vegetarische quinoa-nasi de kipfilet door tofu. Of schep met de ketjap en bladselderij reepjes omelet door de quinoa.

Gezond Idee recept van de maand, keuzerecept