Hoofdgerechten

Recept voor zalmfilet met ei, citroen-bieslooksaus en lentegroenten

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 4 el olijfolie
  • 1 kg krieltjes in schil
  • 2 eieren
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 300 g peultjes
  • ½ flesje kookroom light
  • ½ citroen, schoongeboend
  • 3 el bieslook, fijngehakt
  • 300 g spinazie, gewassen
  • 300 g zalmfilet
  • rasp
  1. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de krieltjes in 12 min. goudbruin en gaar (voorkoken is niet nodig!). Kook de eieren in 7 min. hard.
  2. Verhit in een hapjespan de laatste 2 el olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Schep de peultjes erdoor en bak in 3 min. knapperig. Voeg de spinazie in porties toe en laat steeds iets slinken alvorens de volgende portie toe te voegen. Breng op smaak met peper.
  3. Bestrooi de zalmfilet met peper en leg tussen de groenten. Bak de vis 5-6 min., tot het zalmvlees vanbinnen rosé of naar wens net gaar is.
  4. Verwarm intussen in een steelpan de kookroom met 50 ml water. Rasp de gele schil van de citroen boven de room en knijp het sap uit de citroenhelft. Voeg ook de bieslook toe en verwarm de saus op laag vuur zonder te koken. Pel de eieren en halveer ze.
  5. Leg de zalmfilet op 4 borden. Schep de groenten met de krieltjes erbij. Leg het ei op de borden en schep een beetje citroen-bieslooksaus over de zalmfilet. Serveer de rest van de saus apart erbij.

Bereiding: 25 minuten

Per persoon: 575 kcal /25 g vet / 28 g eiwit / 55 g koolhydraten / 138 mg natrium / 8,3 g vezels
Prijs per persoon: € 5,40

Variatietip

Ook lekker met kabeljauw- of schelvisfilet. Eventueel kun je de vis nog met wat kruiden bestrooien. Bijvoorbeeld kerrie, paprika, dille, pesto. Wees creatief, er zijn vele variaties mogelijk.

Vegavariant

Liever geen vis? Vervang voor een lekkere vegetarische variant van het recept de zalm door extra ei.

Gezond Idee