Soepen

Recept: wittebonen-parmezaansoep met pestocroutons

Vegetarisch lunchgerecht voor 4 personen

  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 blikken witte (cannellini)bonen (uitlekgewicht 250 g per blik), uitgelekt
  • 1 l groentebouillon
  • 1 ciabatta (afbak)
  • 1 flinke el groene pesto
  • 50 g parmezaanse kaas, geraspt
  • bakplaat, staafmixer
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een soeppan 2 el olijfolie. Fruit de knoflook met de rozemarijn zonder te kleuren. Schep de bonen erdoor en bak 1 min. mee.
  2. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep 15 min. zachtjes. Snijd intussen ½ ciabatta in blokjes van 2 cm en schep ze op de bakplaat om met de pesto en 2 el olijfolie. Bestrooi met peper naar smaak. Leg er de andere helft van het ciabattabrood bij en bak de croutons en het brood in 8 min. goudbruin en knapperig.
  3. Neem de rozemarijn uit de soep. Pureer de soep met de staafmixer grof of naar wens wat fijner. Voeg de parmezaanse kaas en peper naar smaak toe.
  4. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de pestocroutons. Druppel er naar wens nog wat extra olijfolie in. Serveer met het ciabattabrood.

Meer recepten van Gezond Idee

Bereiding: 25 minuten
Oven: 8 minuten

Per persoon: 468 Kcal / 18 g vet / 22 g eiwit / 42 g koolhydraten / 1.594 mg Natrium / 22 g vezels
Prijs per persoon: € 2,15

Tip

Bonen zijn gezond en voedzaam, maar vooral ook ontzettend lekker en veelzijdig: gebruik ze in salades, soepen, pasta en ovenschotels. iedere bonensoep heeft een eigen, specifieke smaak.