- 700 g aardappelschijfjes (koelvers)
- 5 el olijfolie
- 4 ribkarbonades
- 600 g sperziebonen, schoongemaakt
- 3 cm gember
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 el gembersiroop
- 2 el peterselie, fijngehakt
- bakplaat met bakpapier, rasp
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Spreid de aardappelschijfjes uit op de bakplaat en besprenkel met 3 el olijfolie. Rooster ze in de voorverwarmde oven in 20 min. goudgeel en gaar.
- Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak het vlees in 10 min. aan beide kanten bruin en gaar. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
- Schil de gember en rasp fijn. Neem het vlees uit de pan en houd onder een deksel warm. Bak de sjalot en de gember 1 min. in het bakvet. Voeg de gembersiroop en 100 ml water toe. Schraap de aanbaksels met een spatel los en laat de jus tot de gewenste dikte inkoken.
- Meng de sperziebonen met de peterselie en peper naar smaak. Schep ze op 4 borden. Leg de karbonades erbij en schep de gemberjus over het vlees. Serveer met de geroosterde aardappelschijfjes.
Bereiding: 20 minuten
Oven: 20 minuten
Per persoon: 668 kcal / 36 g vet / 21 g eiwit / 60 g koolhydraten / 480 mg natrium / 8.7 g vezels
Tip
Leg tussen de aardappelschijfjes op de bakplaat een paar takjes rozemarijn voor een Italiaans tintje.