Ribkarbonade met gemberjus en sperziebonen

karbonade
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 700 g aardappelschijfjes (koelvers)
  • 5 el olijfolie
  • 4 ribkarbonades
  • 600 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 3 cm gember
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • bakplaat met bakpapier, rasp 
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Spreid de aardappelschijfjes uit op de bakplaat en besprenkel met 3 el olijfolie. Rooster ze in de voorverwarmde oven in 20 min. goudgeel en gaar.
  2. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak het vlees in 10 min. aan beide kanten bruin en gaar. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
  3. Schil de gember en rasp fijn. Neem het vlees uit de pan en houd onder een deksel warm. Bak de sjalot en de gember 1 min. in het bakvet. Voeg de gembersiroop en 100 ml water toe. Schraap de aanbaksels met een spatel los en laat de jus tot de gewenste dikte inkoken.
  4. Meng de sperziebonen met de peterselie en peper naar smaak. Schep ze op 4 borden. Leg de karbonades erbij en schep de gemberjus over het vlees. Serveer met de geroosterde aardappelschijfjes.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 20 minuten

Per persoon: 668 kcal / 36 g vet / 21 g eiwit / 60 g koolhydraten / 480 mg natrium / 8.7 g vezels

Tip

Leg tussen de aardappelschijfjes op de bakplaat een paar takjes rozemarijn voor een Italiaans tintje.

Sluit de enquête