Hoofdgerecht voor 4 personen
- 2 el olijfolie
- 2 rode uien, gesnipperd
- 300 g risotto
- 500 g gekookte rode bieten, in blokjes
- 1 groentebouillontablet met minder zout
- 2 tl pijnboompitten
- 75 g rucola
- 200 g geitenkaas (rolletje)
- Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui 2 min. Voeg de rijst toe en bak 1-2 min. tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schep de biet erdoor.
- Verkruimel het bouillontablet boven de pan en voeg 1 liter water in 3 porties toe. Laat de rijst het vocht zachtjes kokend opnemen alvorens de volgende portie toe te voegen. Kook de rijst zo in 18-20 min. gaar.
- Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Hak de rucola grof. Snijd de geitenkaas in plakjes.
- Neem de risotto van het vuur. Schep de rucola erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over 4 borden. Leg de geitenkaas erop en bestrooi met de pijnboompitten.
Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 495 kcal / 16 g vet / 16 g eiwit / 68 g koolhydraten / 328 mg natrium / 6,5 g vezels
Variatietip
Houd je niet van geitenkaas? Gorgonzola combineert ook goed met deze risotto.
Gezond idee: rode biet bevat veel ijzer.
Dol op bietjes?
Maak dan deze sinaasappel-bieten shake