Hoofdgerechten

Romige spaghetti met kip en prei

hoofdgerecht voor 4 personen 

  • 350 g volkoren spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 2 prei, in ringetjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el bloem
  • 100 ml kookroom light
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas

 

  1. Kook de spaghetti in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de kipfilet in 4 min. bruin aan. Voeg de prei met de champignons en de knoflook toe en bak 5 min.
  3. Bestrooi met de bloem en bak 1 min. mee. Schenk 150 ml water en de kookroom in de pan en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
  4. Giet de spaghetti af en meng door de saus. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Schep de spaghetti op 4 borden en serveer met de parmezaanse kaas.

Bereiding: 25 minuten
Per persoon:  525 kcal, 12 gram vet, 35 gram eiwit, 64 gram koolhydraten, 142 mg Natrium en 9 gram vezels 

Tip 

Vervang voor een dag zonder vlees de kipfilet door tofu.

 

Aanmelden nieuwsbrief