Rucolastamppot met zalm en geroosterde tomaatjes

Rucolastamppot
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 4 zalmfilets van 125 gram elk
  • 400 g troscherrytomaten
  • 2 el olijfolie
  • 125 ml crème fraîche light
  • 150 g rucola
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • bakplaat bekleed met bakpapier, pureestamper 
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de aardappels in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Leg intussen de zalmfilets met de tomaatjes op de bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Bestrooi de zalm met peper en weinig zout. Rooster de zalmfilet met de tomaatjes 15 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Giet de aardappels af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep er de rucola, de sjalot en peper naar smaak door.
  4. Schep de rucolastamppot op 4 borden. Leg er de zalmfilet met de tomaatjes bij.

Bereiding: 35 minuten
Per persoon 585 kcal / 25 g vet / 32 g eiwit / 52 g koolhydraten / 144 mg natrium / 6,5 g vezels

Tip

Met een tomaat (gemiddeld 100 gram) bij de lunch of als tussendoortje heb je makkelijk al de helft binnen van je dagelijks benodigde portie groenten!

Sluit de enquête