Hoofdgerechten

Rundervink met witlof en rozemarijnkrieltjes

hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1 kg krieltjes met schil
  • 3 takjes rozemarijn
  • 6 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 1 tl gemalen kerrie
  • 4 plakjes rookvlees
  • 800 g witlof
  • 100 ml ongezoet appelsap
  • - bakplaat met bakpapier

 

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel de krieltjes over de bakplaat. Bestrooi met de rozemarijnnaaldjes en besprenkel met 2 el olijfolie. Rooster de krieltjes in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar. 
  2. Breng het gehakt op smaak met de kerrie en peper. Rol van het gehakt 4 dikke worstjes. Wikkel elk worstje in een plakje rookvlees. Maak de witlof schoon en halveer de stronkjes in de lengte.
  3. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de rundervinken in 15 min. mooi bruin en gaar. Verhit in een tweede koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de witlof in 5 min. aan beide kanten goudbruin.
  4. Schenk de appelsap bij de witlof en smoor de witlof in nog 6-8 min. gaar. Draai het vuur iets hoger en laat de appelsap inkoken.
  5. Leg de rundervinken met de witlof op 4 borden. Schep er de rozemarijnkrieltjes bij.

Bereiding: 30 minuten
Oven: 25 minuten 

Per persoon: 570 kcal, 31 gram vet, 26 gram eiwit 41 gram koolhydraten , 778 mg Natrium en 9 gram vezels

Tip 

Bak met de witlof 1 appel in partjes mee.

Gezond idee: zelfgemaakte magere vink

Aanmelden nieuwsbrief