Hoofdgerechten
Rundervink met witlof en rozemarijnkrieltjes
- 1 kg krieltjes met schil
- 3 takjes rozemarijn
- 6 el olijfolie
- 300 g rundergehakt
- 1 tl gemalen kerrie
- 4 plakjes rookvlees
- 800 g witlof
- 100 ml ongezoet appelsap
- - bakplaat met bakpapier
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel de krieltjes over de bakplaat. Bestrooi met de rozemarijnnaaldjes en besprenkel met 2 el olijfolie. Rooster de krieltjes in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar.
- Breng het gehakt op smaak met de kerrie en peper. Rol van het gehakt 4 dikke worstjes. Wikkel elk worstje in een plakje rookvlees. Maak de witlof schoon en halveer de stronkjes in de lengte.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de rundervinken in 15 min. mooi bruin en gaar. Verhit in een tweede koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de witlof in 5 min. aan beide kanten goudbruin.
- Schenk de appelsap bij de witlof en smoor de witlof in nog 6-8 min. gaar. Draai het vuur iets hoger en laat de appelsap inkoken.
- Leg de rundervinken met de witlof op 4 borden. Schep er de rozemarijnkrieltjes bij.
Bereiding: 30 minuten
Oven: 25 minuten
Per persoon: 570 kcal, 31 gram vet, 26 gram eiwit 41 gram koolhydraten , 778 mg Natrium en 9 gram vezels
Tip
Bak met de witlof 1 appel in partjes mee.
Gezond idee: zelfgemaakte magere vink