Hoofdgerechten

Schnitzel met gewokte zoetzure rodekool

hoofdgerecht voor 4 personen

  • 600 g rode kool (heel)
  • 400 g ongepaneerde varkensschnitzels
  • 6 el olijfolie
  • 800 g aardappelschijfjes (koelvers)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 el honing
  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 el rozijnen
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt

 

  1. Maak de rodekool schoon en snijd in ragfijne reepjes. Bestrooi de schnitzels met zout en peper.
  2. Verhit in een hapjespan 3 el olijfolie. Bak de aardappelschijfjes in 10 min. goudgeel en gaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de schnitzels in 8 min. aan beide kanten bruin en gaar.
  3. Verhit in een wok de laatste el olijfolie. Fruit de uien 1 min. Voeg de rodekool toe en roerbak 5 min.
  4. Voeg de honing, de balsamicoazijn en de rozijnen aan de rodekool toe en bak nog 2-3 min. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de schnitzels met de aardappelschijfjes over 4 borden. Schep er de rodekool bij en bestrooi met de peterselie.

Bereiding: 25 minuten
Per persoon: 516 kcal, 17 gram vet, 30 gram eiwit, 54 gram koolhydraten, 75 mg Natrium en 11 gram vezels

Tip 

Ook lekker met kip- of kalfsschnitzels.

Gezond idee: ongepaneerd mager vlees is een gezonde keuze

Aanmelden nieuwsbrief