Schnitzel stroganoff met sperziebonen

Schnitzel stroganoff met sperziebonen
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 500 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 2 el olijfolie
  • 4 ongepaneerde kalfs- of varkensschnitzels (van 100 gram elk)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 50 ml droge witte wijn
  • 125 ml kookroom light
  • 1 el fijngehakte dille 
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar in ruim water.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de schnitzels in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen naar wens rosé of net gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
  3. Fruit de ui in het bakvet. Voeg de paprika toe en bak 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree en het paprikapoeder erdoor en bak nog 1 minuut zachtjes.
  4. Schenk de wijn en de kookroom in de pan en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met de dille en peper. Leg de schnitzels terug in de pan en warm nog 1 minuut mee in de saus. 
  5. Verdeel de rijst met de schnitzels en de stroganoffsaus over 4 borden. Serveer met de sperziebonen. 

Bereiding: 25 minuten
Per persoon 538 kcal / 13 g vet / 33 g eiwit / 66 g koolhydraten / 146 mg natrium / 7,8 g vezels

Variatietip 

Vervang de rijst ook eens door gestoomde of gekookte krieltjes.

Vega-tip 

Vervang de schnitzel door een groenteschijf.

Liever alcoholvrij? 

Vervang de wijn door vleesbouillon of water.

Gezond idee: ongepaneerd = slanker. Een paneerlaag neemt extra vet op. Daarom is voor de bereiding van gepaneerde producten een beetje extra olie of boter nodig.

Sluit de enquête