Hoofdgerechten

Slastamppot met ijsbergsla en hamblokjes

Foto Studio PhilippiHoofdgerecht voor 4 personen

  • 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 bosje radijs
  • 200 g gesneden ijsbergsla
  • 200 ml melk
  • 300 g gekookte hamblokjes
  • pureestamper 
  1. Kook de aardappelen in water met een beetje zout in 20 min. gaar.
  2. Maak intussen de radijsjes schoon. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Hak ook het mooie radijsgroen grof.
  3. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de melk tot een smeuïge puree. Schep de ijsbergsla, met de plakjes radijs en het radijsgroen door de stamppot. Breng op smaak met peper.
  4. Schep de stamppot op 4 borden en verdeel er de hamblokjes over.

Bereiding: 30 minuten

Per persoon:485 kcal / 7,5 g vet / 22 g eiwit / 77 g koolhydraten / 803 mg natrium / 8 g vezels

Tip 

Vers radijsloof is heerlijk om te gebruiken in een stamppot, salade of soep. Maak er ook eens pesto van.

Gezond idee: magere hamblokjes zijn een goed en lekker alternatief voor spekblokjes.

Aanmelden nieuwsbrief