Spaans vispannetje met amandel

Spaans vispannetje met amandel
Hoofdgerecht voor 4 personen 
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 el kurkuma
  • 1 el olijfolie
  • 50 g chorizo (worst), in blokjes
  • 1 ui, in ringen
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 50 ml medium sherry
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 400 g kabeljauwfilet, in stukken
  • 40 gram zwarte olijven
  • 1 el amandelschaafsel
  • 2 el fijngesneden platte peterselie 
  1. Kook de rijst met de kurkuma volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de chorizo in 4 minuten zachtjes uit. Voeg de ui en de knoflook toe en smoor 5 minuten zachtjes. Schep de paprikapoeder erdoor.
  2. Voeg de sherry en de inhoud van het blik tomatenblokjes toe. Stoof de saus nog 4 minuten Leg de kabeljauwfilet en de olijven in de tomatensaus en stoof de vis afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan en schud op een bord.
  3. Breng de visstoof op smaak met peper. Verdeel de gele rijst over 4 borden. Schep er de visstoof op en bestrooi met het amandelschaafsel en de peterselie. 

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 546 kcal / 16 g vet / 33 g eiwit / 63 g koolhydraten / 985 mg natrium* / 4,5 g vezels

Hetr natriumgehalte is wat aan de hoge kant. eet de rest van de dag minder zout.

Tip 

Serveer er voor voldoende groenten (dagelijks 200 gram per persoon) nog een salade van de rest van de platte peterselie met 400 gram gehalveerde cherrytomaten bij.

Zonder vlees 

Je kunt de chorizo gewoon weglaten uit dit vispannetje, maar breng het gerecht als je van pittig houdt dan wel op smaak met de pikante variant paprikapoeder.

Gezond idee: 1x per week vis

Sluit de enquête