Summerrolls met knapperige groenten en garnalen

Summerrolls met knapperige groenten en garnalen
Lunchgerecht of tussendoortje (12 stuks)
  • 150 g peultjes
  • 100 g tuinerwten (diepvries)
  • 2 sjalotjes
  • 1/3 komkommer
  • 2 tl sesamzaad
  • 12 rijstvellen
  • 1 bosje koriander
  • 150 g cocktailgarnalen (zonder staartje)
  • 1 tl chilivlokken
  • 50 ml sojasaus (met minder zout)
  • 1 cm gemberwortel (ongeschild), in plakjes
  1. Kook de peultjes in water met zout in 4 min. knapperig gaar. Voeg na 3 min. de erwten toe en kook ze samen nog 1 min. Snijd intussen de sjalot in ragfijne reepjes.
  2. Giet de peultjes en erwten af in een zeef, spoel kort koud onder stromend water en laat goed uitlekken. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in reepjes. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord.
  3. Neem een schaal met lauwwarm water en dompel er 1 rijstvel 5-10 sec. in, tot het soepel is en doorzichtig kleurt. Leg het rijstvel op een schone keukendoek en verdeel er achtereenvolgens in een brede baan in het midden een paar takjes koriander, wat groenten en garnalen over. Vouw de onderzijde van het rijstvel over de vulling, klap de zijkanten naar binnen en rol op. Leg de springroll op een schaal en maak zo nog 11 stuks.
  4. Leg de springrolls op een schaal en bestrooi ze met het sesamzaad en wat chilivlokken. Doe de sojasaus met de plakjes gember in een schaaltje en serveer erbij om te dippen.

Bereiding: 25 minuten

Per stuk: 70 kcal / 1 g vet / 4 g eiwit 10 g koolhydraten / 150mg natrium / 1 g vezels Prijs per stuk: € 0,95

Tip

Deze 'wraps' zijn lekker fris en knapperig, bovendien zijn rijstvellen lichter dan tarwetortilla's en glutenvrij. Vul ze met van alles wat je lekker vindt. Ook een restje gebakken kipfilet is lekker.

Vegatip

Vervang voor vegetarische springrolls de garnalen door reepjes omelet of gebakken tofu.

Gezond idee: lichte avondmaaltijd 

Sluit de enquête