Tagliatelle met zalm & broccolisaus

tagliatelle met zalm & broccolisaus
Foto Studio Philippi
duursportdiner voor 4 personen

  • 300 g tagliatelle
  • 350 g broccoli, in kleine roosjes en steel in stukjes
  • 1 el pijnboompitten
  • 400 ml halfvolle melk
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 zalmfilets à 125 g
  • handvol rucola
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 4 sneden volkoren brood, voor erbij

- aluminiumfolie, staafmixer

  1. Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de broccoli in 6 min. gaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud ze op een bord.
  2. Breng in een hapjespan de melk met de knoflook tegen de kook. Leg de zalmfilets in de melk en stoof ze afgedekt in 6 min. rosé of naar wens gaar. Neem de zalm uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Schenk 250 ml stoofvocht in een hoge maatbeker.
  3. Giet de broccoli af en doe bij de melk in de maatbeker. Pureer de broccoli met de melk met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg naar wens wat extra melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Doe de broccolisaus terug in de hapjespan.
  4. Giet de tagliatelle af en meng door de broccolisaus. Verdeel de pasta over 4 borden. Leg er de zalmfilet bij. Garneer de borden met de rucola, de tomaatjes en de pijnboompitten. Serveer met het brood.

Per persoon (incl. extra volkorenbrood): 565 kcal / 24 g vet / 40 g eiwit / 43 g koolhydraten
Bereiding: 25 minuten
Prijs per stuk: € 4,00

Serveertip

Zet een schaaltje (volkoren)brood op tafel voor extra koolhydraten. En om te drinken: maak een karaf heerlijk fris tafelwater met linten komkommer, schijfjes citroen, een paar takjes munt en plat mineraalwater.

Gezond idee: maaltijd met voldoende koolhydraten voor een duursporter en ruim in eiwitten.

Meer slimme recepten voor sporters

 volkoren ontbijtkoek
Foto Studio Philippi
Krachtsportontbijt: volkoren toast met ricotta, ham & avocado en citrussap
Lunch voor de intervalsporter: duo met ham & kaas
Sporttussendoortje: volkoren ontbijtkoek met vruchten & noten

 

Sluit de enquête