Hoofdgerechten

Thaise pompoencurry met paprika en kip

hoofdgerecht voor 4 personen 

  • 300 g (volkoren) pandanrijst
  • 2 el olie
  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 400 g pompoenblokjes (koelvers)
  • 2 el Thaise rode currypasta (potje)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 takjes basilicum

 

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de kipblokjes in 4 min. goudbruin.
  2. Voeg de ui en de paprika toe en bak 2 min. Voeg de pompoenblokjes toe en bak nog 1 min.
  3. Schep de currypasta erdoor. Schenk het blik kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de curry afgedekt 10-15 min., tot de kip en de groenten gaar zijn.
  4. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de curry bij en bestrooi met de blaadjes basilicum.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 645 kcal, 27 gram vet, 27 gram eiwit, 70 gram koolhydraten, 268 mg Natrium en 5 gram vezels

Tip 

Vervang voor een plantaardige curry de kipfilet door blokjes tofu.

Gezond idee: eiwitrijk

Aanmelden nieuwsbrief