Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Gezond leven

Tips in coronatijd

Hoe hou je het als gezin met elkaar uit in thuisisolatie?
Hoe hou je het als gezin met elkaar uit in thuisisolatie?

Medisch maatschappelijk werker Bo Limpens van het Maastricht UMC+ ziet hoe gezinnen in deze coronacrisis verschillend omgaan met de hierdoor ontstane onzekerheden en veranderingen. Wat kun je doen om het samen thuis gezellig te houden?

Tips omgaan met stress door het coronavirus
Tips omgaan met stress door het coronavirus

Veel mensen hebben vanwege het coronavirus een angstig, onbestemd gevoel en last van stress. GZ-psycholoog Christianne Verwegen van het Maastricht UMC+ geeft uitleg en tips om beter met die stress om te kunnen gaan.

Dit moet je weten over het coronavirus (COVID-19)
Dit moet je weten over het coronavirus (COVID-19)
 

Dat het coronavirus (ook bekend als COVID-19) Nederland heeft bereikt, zorgt bij veel mensen voor onrust en vragen. Hier vindt je meer informatie.

Tips om met kinderen over het coronavirus te praten
Tips om met kinderen over het coronavirus te praten

Een goed begin van een nieuw leven begint nog voor de conceptie. Leefstijl, conditie, werk, erfelijke factoren, et cetera kunnen de gezondheid van je gewenste kindje beïnvloeden of het zwanger worden bemoeilijken. En dat geldt niet alleen voor aanstaande moeders, maar ook voor aanstaande vaders.

herstellen na corona
Herstellen na corona

Al maandenlang houdt het coronavirus COVID-19 Nederland in zijn greep. De mensen die de eerste grote besmettingsgolf hebben doorstaan, werken nu hard aan hun herstel. En voor wie erg ziek is geweest, betekent dat stapje voor stapje revalideren om weer de oude te worden. Hoe gaat die revalidatie? En wat kun je thuis zelf doen?

revalidatie na corona
Revalidatie na corona

Met uitzondering van de gelukkigen die niet of nauwelijks onder corona-infectie hebben geleden, moeten andere ex-coronapatiënten revalideren om weer de oude te worden. Hoe lang is afhankelijk van de ernst van de coronaklachten en van je conditie vóór en tijdens de ziekte. Dit moet je weten.

eiwitten
Goed eten voor herstel na corona

“Eiwitten, eiwitten, eiwitten, daar draait het om”, zeggen diëtisten Esther van den Hogen en Maxime Kohlen. Beiden werken op de ic-afdeling van het Maastricht UMC+ en zijn direct betrokken bij de behandeling van coronapatiënten. 

longproblemen
Nieuwe longziekte CALD en post-intensive-caresyndroom (PICS)

Het Longfonds waarschuwt dat besmetting met het coronavirus COVID-19 in veel gevallen leidt tot een nieuwe chronische longziekte: CALD, wat staat voor COVID Associated Lung Disorder. En patiënten die lang op de ic hebben gelegen lopen risico op het ontwikkelen van het post-ic-syndroom. PICS is een verzamelterm voor allerlei problemen.

 

Sluit de enquête