Tomatenplaattaart met biefstukreepjes en rucola

 Tomatenplaattaart
Foto studio Philippi
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 1 rol koelvers volkoren pizzadeeg (550 g)*
  • 600 g tomaten
  • 3 takjes basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 300 g biefstuk
  • 25 g rucola
  • 1 aubergine
  • 1 el pijnboompitten
  • 25 g parmezaanse kaas
  • bakplaat
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Rol het deeg uit en leg met het bakpapier op de bakplaat. Snijd de tomaten in plakjes.
  2. Hak de basilicum fijn. Pers de knoflook. Verdeel de basilicum en de knoflook over de deegbodem. Leg er de plakjes tomaat en dun gesneden aubergine op. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met peper.
  3. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  4. Verhit in de koekenpan de olijfolie. Bestrooi de biefstukken met peper. Bak ze in 3-4 min. aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie 5 min. rusten.
  5. Neem de taart uit de oven. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de tomatentaart. Bestrooi met de pijnboompitten en rasp er de kaas boven.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 20 minuten

Per persoon: 642,5 kcal / 19,9 gram vet / 39,1 gram eiwit / 66,6 gram koolhydraten / 608 mg natrium / 8,6 gram vezels

Serveertip

Besprenkel de tomatentaart met een straaltje extra vierge olijfolie.

Gezond idee: basilicum en knoflook zijn een gezonder alternatief voor pesto, koelverse volkoren deegbodem (gistdeeg) = vetarm

Sluit de enquête