Hoofdgerechten

Varkensfilet met gemixte mosterdboontjes

hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1 kg kriel in de schil
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 g sperziebonen, panklaar
  • 400 g varkensfilet
  • 2 tl gemalen komijn
  • 250 g rode kidneybonen (uit blik of pot), uitgelekt en afgespoeld
  • 2 el milde grove mosterd

 

  1. Kook de krieltjes in water met een beetje zout in 10-15 min. gaar. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de ui 1 min. Voeg de sperziebonen toe en bak in 8 min. beetgaar.
  2. Snijd de varkensfilet in 8 dunne plakjes. Bestrooi het vlees met de komijn en peper. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak het vlees in 2 min. per kant mooi bruin en gaar; bak het vlees niet te lang zodat het mals en sappig blijft.
  3. Meng de mosterd met 2 el water. Schep de kidneybonen en de mosterd door de sperziebonen. Verwarm de bonen nog 1-2 min.
  4. Giet de krieltjes af. Schep de bonen op 4 borden. Leg er het vlees bij en serveer met de krieltjes.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 535 kcal, 16 gram vet, 36 gram eiwit, 55 gram koolhydraten, 472 mg Natrium en 14 gram vezels 

Tip 

Meng voor romige boontjes de mosterd met halfvolle kook- of koffieroom in plaats van water.

Gezond idee: varkensfilet is mager, maar sappig en smaakvol varkensvlees

Aanmelden nieuwsbrief