Hoofdgerechten
Varkensfilet met gemixte mosterdboontjes
- 1 kg kriel in de schil
- 4 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 400 g sperziebonen, panklaar
- 400 g varkensfilet
- 2 tl gemalen komijn
- 250 g rode kidneybonen (uit blik of pot), uitgelekt en afgespoeld
- 2 el milde grove mosterd
- Kook de krieltjes in water met een beetje zout in 10-15 min. gaar. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de ui 1 min. Voeg de sperziebonen toe en bak in 8 min. beetgaar.
- Snijd de varkensfilet in 8 dunne plakjes. Bestrooi het vlees met de komijn en peper. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak het vlees in 2 min. per kant mooi bruin en gaar; bak het vlees niet te lang zodat het mals en sappig blijft.
- Meng de mosterd met 2 el water. Schep de kidneybonen en de mosterd door de sperziebonen. Verwarm de bonen nog 1-2 min.
- Giet de krieltjes af. Schep de bonen op 4 borden. Leg er het vlees bij en serveer met de krieltjes.
Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 535 kcal, 16 gram vet, 36 gram eiwit, 55 gram koolhydraten, 472 mg Natrium en 14 gram vezels
Tip
Meng voor romige boontjes de mosterd met halfvolle kook- of koffieroom in plaats van water.
Gezond idee: varkensfilet is mager, maar sappig en smaakvol varkensvlees