Hoofdgerechten

Vegarecept: pofaardappel met Griekse bonensalade

Foto Studio Philippivegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

  • 800 g pofaardappelen (koelvers)
  • 600 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 rode paprika, in smalle reepjes
  • 2 el rode wijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 75 g (Griekse) olijven
  • 200 g feta, grofverkruimeld
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • 100 g geroosterde amandelen (ongezouten), grofgehakt
  1. Bereid de pofaardappelen in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in 8 min. knapperig gaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze onderstromend water koud. Laat ze goed uitlekken.
  2. Meng de sperziebonen met de ui, de paprika en de olijven. Maak de salade aan met de wijnazijn en de olijfolie. Schep de feta met de peterselie en de amandelen erdoor. Breng de salade op smaak met peper.
  3. Leg de aardappelen op 4 borden. Snijd de aardappelen in en druk ze iets open. Schep er de bonensalade bij.

Bereiding: 15 minuten

Per persoon: 545 kcal / 39 g vet / 19 g eiwit / 26 g koolhydraten / 829 mg natrium* / 9 g vezels
Prijs per persoon: € 2,55

*Door de feta en olijven bevat dit recept relatief veel natrium. let dus de rest van de dag op je zoutinname

Tip

Kook de sperziebonen de avond van tevoren al! Bewaar ze afgedekt in de koelkast.

Serveertip

Serveer de pofaardappel eventueel met een magere yoghurtdip. Klop daarvoor 3 el magere yoghurt, 1 el halvanaise en 1 el dille (fijngehakt) tot een dressing. Voeg zout en peper toe naar smaak. 

Gezond idee: In de schil gepofte aardappelen behouden meer vitaminen, mineralen én smaak.

Zelf aardappelen poffen

Zelf aardappels poffenkan ook. Gebruik dan grote verse kruimige aardappelen. Boen 4 grote aardappelen goed schoon en prik ze rondom regelmatig in. Pof de aardappelen in de magnetron in een magentronschaal (zonder deksel) op vol vermogen 8-10 min. Laat de aardappelen in een schone theedoek 5 min. nagaren. Of wikkel de ingeprikte aardappelen in aluminiumfolie en pof ze tussen de hete kooltjes van de barbecue of in een hete oven (200 ºC) in ca. 45 min. gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk door het aardappelkruim glijdt. 

 

Aanmelden nieuwsbrief