Vegarecept: rodebietrisotto met waterkers en geroosterde noten

Rodebietrisotto met waterkers en geroosterde noten
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 300 g gekookte rode bieten (koelvers), in kleine blokjes
  • 200 g risotto
  • 800 ml groentebouillon met minder zout
  • 50 g ongezouten noten, grofgehakt
  • 2 el halfvette crème fraîche
  • ½ bosje waterkers, harde steeltjes verwijderd
  • kookring (9 cm ø)

Voorbereiden (1 dag van te voren)

  1. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Schep de bietjes erdoor en bak 2 min. mee.
  2. Voeg de risotto toe en bak tot de rijstkorrels glazig zijn en glanzen. Schenk 400 ml bouillon in de pan en breng tegen de kook.
  3. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen. Rooster intussen in een droge koekenpan de noten goudbruin. Schud ze op een bord en laat afkoelen.
  4. Neem de risotto van het vuur en laat afkoelen. Bewaar de risotto op een koele plek.

Bereiden

  1. Breng de risotto met de resterende 400 ml bouillon aan de kook en kook in circa 10 min. zachtjes beetgaar. Voeg eventueel extra water toe als de rijst nog onvoldoende beetgaar is. Snijd de waterkers grof.
  2. Neem de pan van het vuur en schep 1½ el crème fraîche door de rijst. Schep ¾ van de waterkers en noten met peper naar smaak door de risotto.
  3. Leg de kookring op een bord en schep ¼ risotto in de ring. Strijk glad en verwijder de ring. Maak zo nog 3 borden. Garneer de risottotaartjes met de rest van de waterkers, de noten en een dotje crème fraîche.

Voorbereiden: 20 minuten
Bereiden: 15 minuten

Per persoon: 355 kcal / 15 g vet / 8 g eiwit / 45 g koolhydraten / 920 mg natrium / 4 g vezels
Prijs per persoon: € 1,00

Variatietip Waterkers heeft een pittige beet. Vervang het desgewenst door rucola of veldsla.

Dol op rode bieten?

Probeer dan ook eens deze sinaasappel-bieten shake

Beter sporten door rode-bietensap

Gezond Idee
Sluit de enquête