Hoofdgerechten

Vegarecept: wortelpapardelle met pittige spinazie en feta

Foto Studio PhilippiLicht, vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen 

  • 1 kg wortelen
  • 4 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten in reepjes
  • 600 g spinazie, gewassen
  • 100 g feta
  1. Was en schil de wortelen. Trek met een dunschiller lange dunne linten van de wortelen.
  2. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de wortelen al omscheppend in 5 min. beetgaar. Schep ze uit de pan.
  3. Schenk de rest van de olie in de pan. Fruit de knoflook met de rode peper 1 min. Schep de spinazie in handzame porties erdoor en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de wortellinten toe aan de spinazie en bak nog 1-2 min. mee.
  4. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de wortelpapardelle over 4 borden en verkruimel de helft van de feta grof erboven. Serveer de rest van de feta apart erbij. 

Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 275 kcal / 16 g vet / 10 g eiwit / 16 g koolhydraten / 191 mg Natrium / 10 g vezels
Prijs per persoon: € 1,65

eiwitrijke kwarktaartFoto Studio PhilippiDit recept is koolhydraatarm. Eet je niet koolhydraatarm neem er dan een broodje bij. Dit gerecht bevat relatief weinig eiwitten. Eet daarom een eiwitrijk toetje met bijvoorbeeld kwark of skyr. Eiwitrijk toetje van Gezond Idee

Variatietip 1

Gebruik ook eens gele of paarse wortelen. Tagliatelle maak je heel eenvoudig met bospeen. Hak het loof van de bospeen grof en bak met de spinazie mee.

Variatietip 2

Heb je stevigere trek? Voeg dan 80 gram ongezouten cashewnoten en 175 gram mais aan het gerecht toe. Dan is het per persoon: 430 kcal / 26 g vet / 16 g eiwit / 26 g koolhydraten / 195 mg natrium / 13 g vezels

Gezond idee: met groentepasta kom je heel makkelijk aan je dagelijkse portie groenten.

Gezond Idee