- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 500 g tomaten
- 2 el olijfolie
- 175 g vegetarisch gehakt
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 350 g volkoren spaghetti
- 1 blikje linzen (160 g)
- 3 takjes basilicum
- Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes en de tomaten in blokjes.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de bleekselderij 2 min. Voeg het gehakt toe en bak 2 min. mee. Schep de tomaten erdoor en bak nog 4 min.
- Voeg de tomatenpuree met 300 ml water toe en breng de saus aan de kook.
- Draai het vuur laag en kook de saus 20 min. op laag vuur. Roer af en toe. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen beetgaar.
- Giet de spaghetti af. Schep de linzen door de bolognesesaus. Breng de saus op smaak met peper. Meng de spaghetti met de saus en schep op een schaal of 4 borden. Bestrooi met de basilicumblaadjes.
Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 515 kcal / 10 g vet / 25 g eiwit / 74 g koolhydraten / 352 mg natrium / 14 g vezels
Tip
Lekker met geraspte parmezaanse kaas.
Gezond idee: In deze saus is het gehakt vervangen door vegetarisch gehakt en linzen.