Vegetarische spaghetti bolognese met linzen

Vegetarische spaghetti bolognese met linzen
Hoofdgerecht voor 4 personen 
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 500 g tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 175 g vegetarisch gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 350 g volkoren spaghetti
  • 1 blikje linzen (160 g)
  • 3 takjes basilicum
  1. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes en de tomaten in blokjes.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de bleekselderij 2 min. Voeg het gehakt toe en bak 2 min. mee. Schep de tomaten erdoor en bak nog 4 min.
  3. Voeg de tomatenpuree met 300 ml water toe en breng de saus aan de kook. 
  4. Draai het vuur laag en kook de saus 20 min. op laag vuur. Roer af en toe. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen beetgaar.
  5. Giet de spaghetti af. Schep de linzen door de bolognesesaus. Breng de saus op smaak met peper. Meng de spaghetti met de saus en schep op een schaal of 4 borden. Bestrooi met de basilicumblaadjes.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 515 kcal / 10 g vet / 25 g eiwit / 74 g koolhydraten / 352 mg natrium / 14 g vezels

Tip 

Lekker met geraspte parmezaanse kaas.

Gezond idee: In deze saus is het gehakt vervangen door vegetarisch gehakt en linzen.

Sluit de enquête