Verse tomaten-paprikasoep met knoflookbrood

Verse tomaten-paprikasoep met knoflookbrood
Hoofdgerecht voor 4 personen 

  • 1 kilo rijpe tomaten
  • 1 rode paprika
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blaadje laurier
  • 1 vezelrijk wit stokbrood of bruin stokbrood
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1,5 liter groentebouillon
  • staafmixer 
  1. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten en steelaanzet. Snijd de tomaat in stukjes. Doe hetzelfde met de paprika.
  2. Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de ui met de paprika 5 minuten zachtjes, zonder te kleuren. Schep de tomaten met de laurier erdoor en smoor de groenten met de deksel op de pan nog 10 minuten zachtjes. Laat ze niet kleuren!
  3. Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC. Snijd het stokbrood in sneetjes, maar niet helemaal door. Meng de olijfolie met de knoflook. Lepel in elke inkeping een beetje knoflookolie. Bak het stokbrood in de voorverwarmde oven in 5-6 minuten goudbruin en krokant.
  4. Schenk de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken. Verwijder het laurierblad. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
  5. Schep de soep in 4 kommen en serveer met het knapperige warme knoflookbrood.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon 334 kcal / 14 g vet / 8 g eiwit / 40 g koolhydraten / 400 mg natrium / 6,3 g vezels

Voldoende eiwitten 

Neem voor een voldoende eiwitrijke maaltijd een lekker zuiveltoetje. Of kook 200 gram kipfiletblokjes in de soep mee. De soep is dan niet meer vegetarisch.

Tip

Harissa is een pittige mediterrane pasta op basis van rode pepers. Harissa is verkrijgbaar bij grotere supermarkten en Marokkaanse winkels. Vervang harissa eventueel door sambal. Ook lekker op sandwiches, in pastasauzen en marinades!

Gezond idee: Verse soep bevat veel groenten

Sluit de enquête