Hoofdgerechten

Viscannelloni met spinazie

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 250 g koelverse lasagnebladen
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 600 g gewassen spinazie
  • 1 bakje ricotta (250 g)
  • 300 g kabeljauw- of schelvisfilet, in blokjes
  • 1 fles passata (gezeefde tomaten, 690 g)
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ovenschaal (20 x 30 cm) 
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in steeds handzame porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. 
  2. Doe de ricotta in een schaal. Voeg de spinazie, de blokjes vis en peper naar smaak toe.
  3. Verdeel het spinazie-ricottamengsel over de lasagnebladen en rol elk vel op.
  4. Schenk een laagje tomatensaus in de ovenschaal. Leg er de cannelloni in. Schenk de rest van de tomatensaus over de cannelloni. Trek de mozzarella in stukjes en verdeel over de saus. Bestrooi met de oregano.
  5. Bak de cannelloni in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar. 

Bereiding: 20 minuten
Oven: 30 minuten

 

Per persoon: 538 kcal / 19 g vet / 36 g eiwit / 49 g koolhydraten / 821 mg natrium / 8 g vezels.

Tip 

Voeg voor een fris accent de geraspte schil van 1 citroen aan het spinazie-ricottamengsel toe.

Serveertip 

Bestrooi de cannelloni met een handvol geurige basilicumblaadjes.

Tip 

Sporten of laat thuis van werk? Maak handige eenpersoonsovenschaaltjes die ieder op een eigen moment in de oven kan. 

Gezond idee: cannelloni met groenten en magere vis.

Aanmelden nieuwsbrief